Fullmåne

Det är morgon. Sol och guld tittar in mellan persiennerna. Minsta lilla trasselsuddsbarnet har krupit upp i mitt knä, ligger här som en sömnig liten boll. Vad ska jag med katt till, egentligen?

Under hennes kudde ligger fullt av glitterpompombollar. Ett glitterstrå har rymt och ligger ensamt och glittrar på det mörklila underlakanet.

Från köket hörs klirr. Mitt stora kattbarn äter nog yoghurt.

Nere på fotbollsplanen är det frost.

Snart är det november.

Snart har de sista löven fallit från träden.

Snart är det tusen nyanser av grått och brunt.

Igår gick jag en promenad. Det var fullmåne och jag gick längs stranden. Tänkte på saker och ting. Sedan gick jag till Ica och köpte nästan två kilo satsumas och ett paket salt. När jag gick hem tog jag stigen genom skogen. Det var mörkt och jag såg inte var jag satte mina fötter. Jag och lillhunden gick ofta så, men det är många år sedan. När jag kom hem gjorde jag trolldeg till barnen och trodde att jag helt ifred skulle få fixa med lite färg på några julklappar.

HAHAHAHAHAHA!

Fick jag inte.

Här är i alla fall månen.

månen